Skabbräv

Emil kom förbi och knackade på. Vet inte hur många år sen jag såg honom sist, 10 år sedan. Mer? Vet inte. Vi gick i samma skola, ett tag i samma klass då de slog ihop oss med 6:an. Min femteklass fick alla killar, fjärdeklassen fick sexornas tjejer. Värst var väl egentligen Ola. Stor och lång, rakad skalle förutom en liten synthkalufs längst fram. Vilket mer fick honom att se ut som en förvuxen bebis, anledningen var att han inte skulle kunna bli kallad skinnskalle och rasist. Man skulle nog kunna skriva en hel del om Ola, jag nöjer med att berätta han tvingade en annan kille i klassen att av sig sina gymnastikskor och springa barfota på skogsmark där det finns rötter, stenar och kottar. Sprang han för sakta blev han piskad med en gren av Ola. Läraren bara skakade på huvudet när hon såg det. Mig höll han sig dock undan för, efter en incident med min kompis som jag tyvärr missade.

I sjunde klass, och åttan och nian med för den delen kom jag alltid för sent till bussen. Den brukade plocka upp mig längs vägen. Emil satt alltid längst bak, kunde skrika att han skulle skjuta mig med hagelbössan och jag fick på omvägar höra att jag skulle få en klocka av honom i julklapp. Jag tyckte det var snällt, vilket nog inte riktigt effekten han hoppats på när spred ut ordet till mina klasskompisar.

Idag kom han i alla fall och knackade på. Växt, blivit gammal. Han såg ut att höra hemma i Jägarna vet jag att jag tänkte när jag öppnade dörren. Hyffs och vett verkar han lärt sig också. Han skulle säkert gå hem prima i ”Bonde söker fru” förutom att han inte är bonde då. Han ville skjuta en skabbräv på vår tomt, de fick han.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Under Horror Vacui, människor, minnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s