Växelhund

Jag funderar på ifall man ska skaffa sig en växelhund. Ni vet ungefär som man är helgpappa alltså, fast man är plasthusse. Orka ha en hund hela dagarna, men det skulle kanske vara soft att ha en lite grann då och då. Då är ju frågan vilken hund man vill ha. Stora hundar är läskiga, för de kan äta opp en i ett nafs. Så en liten hund skulle väl passa bättre, en Chihuahua.* Som inte orkar gå mer än trettio meter så man måste bära den, blir mätt på en köttbulle. Praktiska att ha i knät på tunnelbanan och alla tjejer smälter när de ser den.

Fast hur coolt är det att ha en sån liten hund? Jag vill ha en häftig hund. En Dobermann eller nått sånt, som äter upp små Chihuahuaor till lunch! Har en en Chihuahua lär den ju dö efter en vecka när man råkar stänga dörren lite kraftigt. Så ska jag träna den att skälla på speciella ord. Undrar vad man döper en hund till, Voff kanske?

Fast jag gillar ju inte hundar egentligen, är det då man ska skaffa katt?
Det vill inte jag ha, men om jag någon gång skaffar en ska den heta Sabo-Tabby. Efter Sab-Cat som är namnet på en svart katt som symboliserar sabotage.

När jag ändå pratar hundar kan jag berätta en hundhistoria. En vän tränade hundar förut, så en mörk kväll var hon ute och gick med hunden. På gångvägen kommer ett gäng nazister. De blåser upp sig, spänner musklerna när de ser henne med sin palestinasjal och rakade hår. Hon ropar på sin hund som är ute och springer och ur mörkret hörs ett dovt morrande och en stor svart hund sluter upp kring hennes sida. Märker ni vilken Fantomen känsla det är, lite som vargen Devil. Min vän var inte orolig för sig, mer för att hunden skulle attackera ifall någon gjorde en snabb rörelse. Det här var ingen hund som högg mot fötknölarna, den siktade mot mer vitala delar. Luften gick ur gänget, när de kommer närmare frågar en av killarna ifall hon har koll på hunden och får till svar; Jag har koll på er.
* Uttalas som det låter, alltså Chi-Hua-Hua. Inte Tjiuåaåa.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Under Horror Vacui

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s