Bär en röd tröja för Burma

Idag kommer hela världen att klä sig rött.
Charmigt, röd är ju en fin färg.

Man gör det för stödja upproret i Burma.
Jag kan inte låta bli att tänka på när man döpte om French Fries till Freedom Fries i USA och gjorde det till en patriotisk handling att äta friterad potatis. Att bära en röd tröja känns ungefär lika offensivt. Aktioner borde ha som mål att flytta fram positionerna, inte att bevara status quo.

Nu ni. Aftonbladet tipsar om hur man ändrar sin skrivbordsbakgrund till färgen röd. Femton sekunder senare och jag är en frihetskämpe! Så nu kan ni säga till era kommande barnbarn att ni minsann kände en kille som var delaktig i kampen för demokrati i Burma. Jag är stolt över mig själv, ni borde vara stolta över mig.

Fast jag mer intresserad av vilka som drog igång kampanjen och deras tanke bakom. Hur har mailtrafiken gått, hur mycket ökade SMS under dessa dagar. Hur mycket pengar drog teleleverantörerna in på denna kampanj? Det vore fint att se en animerad världskarta hur SMS:en spriddes. Undrar om kampanjstartarna är medvetna om Red Friday redan existerar. Människor i USA har kört på röd tröja på fredag rätt länge för att stödja sina amerikanska soldater. Går lite i stick i stäv med dagens fredskampanj alltså.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Under Horror Vacui, politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s