Jag sitter och lyssnar på John Cage, Imaginary Landscapes från 1939 vilket måste anses vara en av världens första musikaliska verk inom electronica. Den närmaste beskrivningen på musiken borde vara ljudet testbild med inslag av pianoliknat klinkande. Antagligen skulle nio av tio människor få panik efter en minut, men det är bara för de inte inser storheten i detta verk och vad det betytt för framtiden inom musiken. Det är inte främst det musikaliska man lyssnar på utan känslan musiken kan framkalla, historiska vingslag.
. . . och om femtio år kan vi börja gifta oss med robotar säger Aftonbladet. Det är fantastiskt och inte en dag försent. Ni som tycker detta är en skrämmande utveckling bör läsa ”Androidens drömmar” av Philip K. Dick där halva boken ägnas åt tanken ifall en människa kan älska en maskin. För er som inte önskar ägna så mycket tid åt detta bör åtminstone se filmen Bladerunner av Ridley Scott. Inte för att den följer bokens handling, men den tar upp samma tanke-experiment. Kan en människa älska en robot. Ni bör se filmen med originalslutet som fick skrivas om för att passa den veka Hollywoodpubliken.
Framtiden är fantastisk, det finns otroliga idéer på nya städer (2, 3) och USA, Ryssland, Kina, Japan samt Indien har alla planer på att skicka upp astronauter/kosmonauter till månen igen och det bara om några år. Snart har vi koloniserat månen! Snart har vi nanoteknik! Snart har vi robotar i våra hem! Snart surfar vi Virtuell Reality! Snart är framtiden här!
Maskinerna är våra vänner
utan dom inget paradis
Tryck på en knapp
och lampan lyser
när du fryser
kläderna tvättas
munnarna mättas
Du ska inte längre slita
i ditt anletes svett
du ska ägna dig åt vetenskap och konst
har jag fel eller rätt?
Tryck på en knapp
så startar en motor
så räknar en dator
lyftkranen rör sig
läkaren hör dig
Du ska inte längre släpa
på Sisyfos sätt
du ska ägna dig åt kärlek och kultur
har jag fel eller rätt?
Andra bloggar om: John Cage, Imaginary Landscapes, electro, electronica, electronika, testbild, Androidens drömmar, Philip K. Dick, Bladerunner, Ridley Scott, människa, robot, artitektur, städer, urbanisering, astronauter, kosmonauter, månen, måne, månresa, månresan, månresorna, koloni, kolonisera, koloniserat, nanoteknik, VR, Virtuell Reality, framtid, framtiden, Kjell Höglund, Maskinerna är våra vänner