Arbetsintervju

I fredags gick jag på en arbetsintervju, fick lite ångest av kontorslandskapet men som en Zen-buddhist kopplade jag bort det. Intervjuarna satt i ett rum med glasväggar. Alltså kunde jag se vem de intervjuade för tillfället. Han hade en rutig skogshuggarskjorta vilket får anses okej ifall du kommer från Norrland eller är en bög med humor. Han såg inte ut att vara något av det.

Killen som intervjuade mig verkade vara en normal snubbe med social kompetens, även om jag hade ställt bättre frågor än honom. Pojken som skulle bli min chef verkade vara lika gammal som mig och såg ut som en typisk datanörd. Ingen stil, dålig hållning, fula kläder och en frisyr som skriker efter klippning och styling. Jag kände instinktivt att han kommer bli en bra chef och sa till honom med mina leende ögon; ”Tror Du verkligen att jag kommer ta order från dig, du lär ju högst våga påpeka att jag kommit en timme försent till jobbet”. Tappade talförmågan när jag fick veta att han hade flickvän, som tur var så pratade inte jag då så jag återfick fattningen när det var dags att svara på en ny fråga.

I efterhand kommer jag på att det faktiskt finns fula tjejer också, även om jag brukar filtrera bort dem och inte se dem. Kan hända att de kommer fram på fyllan, men då har de oftast snygga skor eller så. Killen som kom efter mig var ännu en kille som inte kan klä sig men kan allting som rör datorer. När de ringer, kommer jag vänligt att tacka nej. Jag vet att det finns bättre erbjudande där ute.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer

Under arbete, Horror Vacui

2 svar till “Arbetsintervju

  1. ida

    Nästa gång du ska på intervju så kan du spana in den här sidan. Där hittade jag många använbara tips. Tror de finns många osm du skulle behöva lära dig också..

    http://www.jobbainorge.se/intervju.html

  2. Horror Vacui

    Tack för tipset Ida.
    Fast problem här var ju inte jag utan intervjuaren och att jobbet verkade förbannat jävla trist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s