Gästblogg: In character / Saga S.

När jag började arbeta som tidningsbud sa jag redan första dagen till mig själv att ”det här är sista gången jag jobbar med något som kräver att jag har såhär fula kläder på mig”. Effekten av hafsig joggingstil var större än jag trott; här har man gått omkring och trott sig vara immun mot vad andra tänker, men ful vill man inte vara.

Min vardag var grå, jobbet började klockan 03.00 och då styrs hela livet utifrån det. Den som inte sover framåt sju is a dead man. Livet var urtrist, stämningen dov, bjäbbig och gnällig.  Och precis då, när molnen på min himmel verkade ruggigare än någonsin kom befrielsen; En människa hittade till min blogg, där jag innan den stora inläggsrensningen beklagade mig över mina svårigheter att ta mig in i begravningsbranschen, och denna person visade sig vara en frilansande begravningsentreprenör.

Så står man där en vacker dag framför spegeln och glor på axelkuddarna. Kavaj, lika med,  Fyrkantig silhuett. Svart kostym. Vit skjorta. Mindes vad jag tänkt första dagen som tidningsbud. Jodåvars, framtiden lurar bakom hörnet. Jag praktiserar fortfarande gratis för denna godhjärtade människa, men fan vilket självförtroende man får när man trivs. In character. Och jag förstod ju längre tid som gick att det här verkligen är vägen jag ska ta.

Framtidsdrömmen har börjat bli mer och mer realistisk. Ta mig fan, det här vill jag hålla på med! Men egentligen är det ju inte kostymen som gör människan, utan människan som gör kostymen. När man hamnat på rätt ställe, och känner detta i själ och hjärta, så vet man också att man passar in, och detta gäller även klädseln. Hade jag drömt om att bli tidningsbud, så skulle tält-size-joggingbyxor vara min kostym. Men nu vill jag ju inte vara det hela livet heller…

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Under arbete, gästblogg, händelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s